Frankfurt og Heiligendamm

Frankfurt eller Frankfurt am Main, ligger i Hessen, Tyskland. (Må ikke forveksles med Frankfurt an der Oder, som ligger i Brandenburg i det tidligere Øst-Tyskland).

Frankfurt har rundt 650000 innbyggere.

Byen ligger ved elva Main omtrent 35 miles før denne munner ut i Rhinen. Frankfurt er en stor varemesse, kongress-, bank- og kommersielle sentrum. Som Frankfurt er sete for stor industri, maskin butikker, elektronikk og presisjonsmekanikk industri.

Heiligendamm er en by i badebyen Bad Doberan, som ligger i Mecklenburg Vorpommern Østersjøen i Nord-Tyskland. Fra Rostock er ca 20 miles til Bad Doberan.

Heiligendamm, Tysklands eldste badeby. Fra sjøen er tydelig den lange linjen av hvite hus på stranden, som ga Heiligendamm kalt “Den hvite byen ved havet”. I 2004 Heiligendamm ble offisielt anerkjent som en Sea Spa.

Bydel Heiligendamm allerede var utviklet som et badested i 1793. Etter 1949 og DDR ganger, vert Heiligendamm Fachschule für Angewandte Kunst i arkitektur, design, møbeldesign, grafisk design og smykker design.

I semester ferier ble anlegget brukt som feriested for FAK og den østtyske Kulturdepartementet. Samtidig under sommerleiren for barn fra Berlin og Tsjekkia.

Deler av Heiligendamm i 1996 ble kjøpt av private investorer som har lagt store hotellet byggingen i det gamle sentrum.

Skriv en kommentar til: Frankfurt og Heiligendamm