Reis på ferie til Tyskland for en flott byferie opplevelse

Det er ikke å ha hørt den vakre ytre hvelv: Det er lyden av brystfagre servitører som gir deg tunge glass med øl på lange bord. Og det er lyden av menn i lederhosen, som plutselig setter alpin horn til munnen og få folk til å bryte ut i sang. Den gamle, tradisjonelle hofbryghus Hofbräuhaus am Platzl i hjertet av byen i München er millioner mønstre gemütlichkeit over bord – og det er ikke mindre festlig under den årlige Oktoberfest, når mer enn seks millioner mennesker bruker mer enn seks millioner liter øl.

tyskland-munchen
En reise til München
I Tyskland kan Marienplatz i München tilby et hektisk liv med store pompøse bygninger som Neues Rathaus, Altes Rathaus, Theatinerkirche og nyere Fünf Hofe. München er også en progressiv kunstby – det kan for eksempel se på store, imponerende Pinakothek der Moderne, den tyske Expressionists som Emil Nolde og Ludvig Kirchner har sluttet ved Bauhaus artister, men også av moderne anlegg og andre former for kunstneriske uttrykk som gjør bruk av moderne medier. Pinakothek der Moderne er en forlengelse av den ikke mindre imponerende samlinger av Alte og Neue Pinakothek, som også ligger på Bares Strasse. München er også sett på det gamle Olympia Park, som var rammen for de olympiske leker i 1972, som dessverre, best husket for drapene av 11 israelske idrettsutøvere. Den store OL-landsbyen, som ligger som en hvite fjell i grønn park området er nå viden boliger og rundt de ulike stadioner, som ble utkjempet på medaljer – ikke minst de store teltlignende Olympiastadion opprettet av Frei Otto, som inntil for få år siden var hjemstedet til stor klubb Bayern München, men nå det meste brukt til konserter. Se også i de rike, interaktive BMW museum i BMWs egen by – det er her i den olympiske byen ved foten av den vakre fire sylindrer administrasjonen som stjeler litt av horisonten linje fra Olympiaturm.
tyskland-ferie
Reis til andre sørlige byer og steder i Tyskland
Tyskland er også verdt å komme seg rundt i andre deler av Bayern. Til Bayreuth å se Wagner’s pageant å Bamberg å se de berømte symfoniorkester og smake sin øl til Nuremberg å se medieval idyll, den berømte maleren Albrecht Dürers huset og domstol bygningen, var det plass til kjente prosesser etter andre verdenskrig. Gå også å utforske i Baden-Württemberg i Stuttgart regionale hovedstaden, smaker vin i Rheinland-Pfalz og se den vakre slott som majestetiske troner av elvene Mosel og Rhine, som sjarm med idylliske landsbyer som barokk byen Fulda og Rüdesheim, både i landet Hessen, som selvfølgelig er også kjent for Kassel og ledende Documentalist festival som inspirerte Knus W. Jensen til fant kunstmuseet Louisiana.
tyske-byer
Reis til Frankfurt
Tyskland er rikt på store byer – det finansielle City of Frankfurt am Main, for eksempel, som også går av kallenavn Mainhattan, visstnok både med hensyn til horisonten og penger. Byen er sentrum for den tyske National Bank og Den europeiske sentralbank, og dens høyeste bygning er Commerzbank, som med sine 258 meter er også Europas høyeste kontorbygg. I tillegg til å være en levende moderne metropol mens Frankfurt har mange fine museer.

Den østlige og nordlige Tyskland
En reise tur til Tyskland gir også mulighet til å se de gamle byene i øst, Leipzig og Dresden, eller den gamle byen Weimar – Goethe og Schiller’s by – der Grunnloven av Weimar republikken ble signert etter første verdenskrig. Glem ikke Land og byen Hamburg, med 1,7 millioner innbyggere er Tysklands nest største.

Med 83 millioner innbyggere er Tyskland det mest folkerike i Europa og en ferie i Tyskland er bare et par timers kjøretur eller en kort flytur unna.

Våre gjester har søkt etter:

  • www tysklandferiereise com

Skriv en kommentar til: Reis på ferie til Tyskland for en flott byferie opplevelse